Home » Onze content » Stoffen die sporters gebruiken voor een sneller resultaat

Stoffen die sporters gebruiken voor een sneller resultaat

Creatine

Creatine zorgt ervoor dat er een hogere hoeveelheid van creatinefosfaat krijgt in je spieren. Je spieren zijn als een gevolg hiervan beter in staat om juist een explosieve beweging vol te kunnen houden. Onderzoek heeft aangetoond, dat bij mannen en ook bij vrouwen de spieren 5 procent tot 10 procent aan kracht winnen wanneer je een creatine supplement gebruikt. Er zijn verder nog twee andere onderzoeken (recent) welke hebben laten zien, dat met een kleine dosis creatine de intelligentie omhoog gaat bij intelligentie testen. Creatine werkt niet voor iedereen trouwens, maar wel voor 80 procent van alle mensen. Voor duursporters is creatine trouwens niet zo’n slimme set. Het helpt niet echt voor hun, in dit geval kun je beter wat anders nemen.

Eiwitshakes

Wanneer je zelf geen eiwitrijke maaltijd kunt maken dan is het slim om een eiwitshake te gaan maken en te gebruiken. Een shake is niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens erg gemakkelijk om de juiste hoeveelheid aan eiwitten binnen te krijgen. Het zal niet altijd wonderen verrichten trouwens. Het is zeker geen vervanger van een maaltijd, maar slechts een aanvulling op de maaltijd welke je neemt. Er zijn veel verschillende soorten eiwitshakes waar je voor kunt kiezen. De whey perfection is een goede keuze.

Cafeïne

Cafeïne is een stof welke door veel sporters wordt gebruikt om de prestaties te verbeteren. Het is gebleken uit verschillende analyses, dat Cafeïne zorgt voor een verbetering van de kracht. Het komt vooral, doordat men op een hogere intensiteit minder pijn kan voelen en daardoor door kan drukken op met veel minder pijn. Ook het uithoudingsvermogen neemt toe door het gebruik van Cafeïne. Het is wel belangrijk om de Cafeïne niet iedere dag te gebruiken. Doe je dit wel dan zal het oppeppende en ook het pijnstillende effect afnemen.  Er is volop informatie te vinden hierover.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *