Home » Onze content » Op zoek naar een tablet? Hier moet je rekening mee houden
android tablet

Op zoek naar een tablet? Hier moet je rekening mee houden

Steeds vaker zie je dat consumenten een tablet aanschaffen in plaats van een computer of laptop. De tablets van tegenwoordig worden dan ook steeds beter en worden onder andere sneller en stabieler.

Dit maakt dat je een groot aantal programma’s en functies waar je eerder een computer voor nodig had, nu kunt verplaatsen naar de tablet. Een ander groot voordeel is dat een tablet zeer mobiel is en je hem overal mee naar toe kunt nemen.

Hierdoor ben je niet meer gebonden aan een vaste plaats, wat bij een computer wel het geval is. De tablet neem je gewoon op schoot wanneer je op de bank zit. Maar waar moet je nou precies op letten als je een tablet aan wilt schaffen?

3 verschillende tablet

Waar wil je de tablet voor gebruiken


Een andere vraag die je jezelf moet stellen is waar je de tablet precies voor wilt gebruiken. Er zijn vaak een behoorlijk aantal verschillende specificaties tussen de verschillende modellen te vinden. Wanneer je de tablet vooral binnen een zakelijke omgeving wilt gebruiken dien je op andere kenmerken te letten dan wanneer je de tablet vooral thuis wilt gebruiken.

Daarnaast maakt het ook een verschil of je de tablet vooral binnenshuis wilt gebruiken of dat je de tablet elke dag mee wilt nemen. Wanneer je erg mobiel wilt zijn is het aan te raden om een iets kleiner scherm te nemen. Dit is namelijk minder zwaar, waardoor het fijner wordt om de tablet mee te nemen.

Wanneer je de tablet vooral thuis wilt gebruiken is een middelmatig groot scherm vaak aangeraden. De tablet hoeft voor dit gebruik namelijk niet compact te zijn, maar je wilt juist alles goed weer kunnen geven.

De zakelijke gebruiker heeft vaker baat bij een groter scherm zo als de ipad pro, hierdoor wordt de productiviteit vele malen groter. Dit komt voornamelijk doordat je meer content op het scherm kan laten zien. Daarnaast is het ook fijner om een groot scherm te hebben wanneer je bijvoorbeeld met collega’s of klanten iets wilt bespreken.

Daarnaast kun je ook via de bleuthoot technologie bestanden versturen en ontvangen en muziek en films streamen.

Besturingssystemen

Eén van de eerste vragen die je jezelf af moet stellen is welk besturingssysteem je wilt gebruiken op de tablet. Er zijn grofweg drie systemen te onderscheiden, waaronder ios, android en windows.

Deze systemen hebben allemaal zo hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast heeft ieder systeem zo zijn eigen bediening en handleiding. Wanneer je al bekend met een bepaald besturingssysteem is het vaak handig om ook je tablet aan te schaffen die over dit systeem werkt.

Hierdoor kun je gelijk met de tablet aan de slag en kun je vaak de gegevens van bijvoorbeeld je telefoon eenvoudig benaderen via je tablet, omdat je binnen de zelfde omgeving blijft.

De algemene werking van deze drie besturingssystemen is vrijwel identiek aan elkaar, echter heeft ieder systeem zo zijn eigen kenmerken die net het verschil maken. Daarnaast is het vaak ook een kwestie van gevoel en welk type besturing je beter past.

Opslag

Een derde vraag die je jezelf moet stellen is hoeveel opslagcapaciteit je nodig denkt te hebben. Wanneer je de tablet voor normale doeleinden gebruikt, niet te veel programma’s op wilt installeren en bijvoorbeeld goede back-up mogelijkheden hebt, heb je vaak al voldoende aan 16 gigabyte opslag.

Wil je meer en grotere applicaties installeren en maak je ook veel foto’s of video’s, dan kan het aangenaam zijn om 64 of zelfs 128 gigabyte aan opslag te nemen. Hierdoor kun je veel meer content kwijt en kun je ook grotere programma’s en spellen installeren.

Daarnaast zijn er ook enkele tablets waarbij je het geheugen uit kunt breiden wanneer je tekort komt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *